mandag den 23. maj 2011

Samplingens univers- lad dig inspirere....

Samplingens univers

Jeg har nu igennem længere tid leget med disse samplings teknikker, og jeg må indrømme at jeg er vild med det. I sampkingen kan man få langt flere detaljer med. Man kan simpelthen overføre fotos til lærredet. Jeg har haft mange elever som siger, at de har forsøgt sig med denne teknik uden held. 

Mange af dem har brugt limlak og det er ikke til at få papiret af igen. Derudover har de arbejdet med samplingent på opspændt lærred. Det duer heller ikke så godt...
Jeg  arbejder altid på hårde overflader, så man rigtig kan trykke til. Derudover bruger jeg en gel til at overføre med. Både papir og underlag bliver smurt ind, så det nærmest bliver to komponent....
Disse billeder er f.eks lavet MDF plader. De kan købes i Silvan og er ikke ret dyre. Man kan oveni købet få dem skåret ud i de størrelser man vil have.
Når man sampler kan man både bruge sort/hvid billeder og farvebilleder. No limits......... ;-)

Jeg finder fede billedernettet som jeg så tager ud af en kontekst og bruger i en anden ( det må man gerne, hvis ikke det er til kommercielt brug.) Skal jeg sælge mine billeder er de altid redigeret om til noget andet.......

I det viste eksempel ovenover har jeg også brugt strukturgel.......det giver en fin 3 tredimensionel effekt.
 Man kan lave de fineste små billeder, på alverdens materialer. Kun fantasien sætter grænser.
Jeg selv bruger samplingen som en kombination med andre medier, som spraymaling, spartel, serigrafi med mere....det er sjovt og jeg mener man skal lege når man er kreativ ;-)

God arbejdslyst......

9 kommentarer:

 1. Ser godt ud Mille og ja det skal helst være en leg når man er kreativ. Dejligt at se/høre du er på bloggen igen :-)

  Kram

  SvarSlet
 2. Søde Mille,vild flotte billeder :)

  Har du ikke lyst at komme med en mere uddybende forklaring,på hvordan hele processen foregår.Jeg har nemlig ikke haft succes men mit projekt,måske fordi det ikke har fået lov til at tørre så længe.

  SvarSlet
 3. Jamen søde Pia da.....
  Du skal smøre gel på både fladen og billedet...ikke for meget, så det sidder i fede kager, men moderat og dækkende. Derefter skal du sætte din kopi på ( inkjet printer) og gnubbe den godt og grundigt fast :-) Ingen luftbobler må der være.

  Lad det tørre i nogle timer og dup så vand på, til du kan se det bliver opløst og begynd så at gnubbe....det sagde han også igår ;-) fniiiis!!

  Du kan nu med den grove side af en grydesvamp få resten af papiret nuldret af...
  God vind

  SvarSlet
 4. Tak Mille,vil prøve og "gnubbe" og med den udførlig forklaring,nu kan det da ikke gå helt galt :)

  SvarSlet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Hej, jeg syntes ikke billedet kommer helt frem selv om jeg gnubber og gnubber. Kunne godt ønske det blev en smule skarpere. Er der andre muligheder for at få billedet til at træde mere skarpt igennem/frem?

  Katrine

  SvarSlet
 7. Har ikke været aktiv herinde, og derfor ikke svaret. Sorry.

  Jeg ved ikke hvad man kan gøre. Jeg har ladet mig fortælle at kopier fra professionelle maskiner er bedst til sampling. Har kun haft held med det på MDF plader da de er hårde.

  Kærligst MIlle-Maj som ikke har arbejdet med det siden.

  SvarSlet

Kære gæst. Skriv gerne din uforbeholdne mening her :-)